Premiehuurwoning

Samen maak je 't verschil. Premiehuurwoning

Home > Premiehuurwoning >

> Premiehuurwoning

> Huurduo

> Zekerheden

> Dienstverlening

Bekijk op Pararius de beschikbare premiehuurwoningen. Dit aanbod is collegiaal met Overbruggingsver-huur.nl. Dit betekent dat slechts een deel premiehuurwoningen betreft. Lees daarom goed de beschrijving!

> Bekijk de premiehuurwoningen

Waar zijn die premiehuurwoningen?

 

Bij premiehuur delen huurders samen een woonruimte maar vormen ze geen fiscale partners. Huurduo's delen de wasgelegenheid (badkamer, douche), de keuken en het toilet met elkaar. In de meeste gevallen wordt ook de woonkamer gedeeld.

Neem als woningzoekend huurduo een actieve rol en mail aan verhuurders/makelaars de vraag of zij de aanboden huurwoning als premiehuurwoning aan u willen verhuren. Mail als bijlage het informatieblad (pdf).

 

Ook is het mogelijk om uw bestaande huurcontract door ons te laten transformeren naar een premiehuurcontract.

 

 

Wat is een premiehuur?

Als een huurwoning met speciale huurcontracten wordt verhuurd aan een huurduo, is er sprake van premiehuur. De bewoners zijn geen fiscale partners, hierdoor ontvangt de hoofdhuurder gegarandeerd 100% huurtoeslag.

 

 

Voorwaarden premiehuurwoning

Voorwaarden huidige huurwoning om een premiehuurwoning te worden:

  • zelfstandige woonruimte
  • min. 2 slaapkamers
  • huidige huurprijs tot € 950 p/mnd (incl. servicekosten en excl. gwe, blokverwarming)
  • toestemming verhuurder voor duo-bewoning

 

 

Zoek eenvoudig zelf een voordelige huurwoning

Met premiehuur kun je samen met je vriend of vriendin overal in Nederland snel, eenvoudig en voordelig een geliberaliseerde woonruimte voor een sociale huurprijs huren. Bepaal zelf waar jullie willen wonen en informeer de verhuurder met onze mailtekst over de voordelen van premiehuur. De verhuurder zal heel nieuwsgierig worden, om jullie vervolgens uit te nodigen voor een bezichtiging. Bekijk de meer dan 2.000 door ons geselecteerde huurwoningen op:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mailtekst naar verhuurder of makelaar:

 

Beste verhuurder,

Wij hebben grote interesse om uw huurwoning met premiehuur te huren. Wij zijn daarom bereid om elke maand € 175 bovenop uw huidige huurprijs te betalen. Lees alle informatie over de premiehuur-constructie op: https://www.premiehuurwoning.nl. Heeft u enige twijfel of zijn er nog vragen, neem dan contact op met hun klantenservice (info@premiehuurwoning.nl). Met hun speciale premiehuurcontract wordt alles administratief en juridisch goed geregeld. Als huurduo nemen wij de kosten van € 495 incl. btw graag voor onze rekening. Wij horen graag van u.

Met vriendelijke groet,

 

 

Maak de deal en verhuis snel! Met een tot wel 25% hogere huuropbrengst en de extra financiële zekerheden is een huurduo voor verhuurders zeer interessant. Zodra er overeenstemming is bereikt en de noodzakelijke gegevens aan ons zijn doorgemaild, stellen wij direct de premiehuurcontracten op en verzenden die per mail. Wat ons betreft kan alles binnen 24 uur zijn geregeld. Dit betekent dat jullie heel snel kunnen verhuizen.

Onze factuur met ons vaste tarief van € 495 incl. btw richten wij altijd aan de verhuurder. Partijen zijn natuurlijk vrij om daar onderling een eerlijke verdeelsleutel in te maken.

 

 

 

Rekenvoorbeeld van huidige huurprijs naar netto premiehuurprijs (huurder)

Stel als huurduo heeft u een leuke huurwoning gezien op internet met een huidige huurprijs van € 775 p/mnd. U mailt de verhuurder de bovenstaande mailtekst inclusief uw voorstel met 'opslag' premie van € 175. De verhuurder gaat akkoord met een premiehuur-contract en ontvangt bruto € 950 p/mnd. Als huurduo betaalt u netto € 950 - € 354 (huurtoeslag) = € 596 p/mnd.

 

Figuur 1 Rekenvoorbeeld weergave

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bestaand huurcontract transformeren naar een Premiehuurcontract

Mail vrijblijvend een kopie van uw huidige huurcontract naar info@premiehuurwoning.nl. Wij beoordelen gratis of transformatie naar een premiehuurcontract mogelijk is. Als huurwoning en huurduo voldoen aan de voorwaarden en verhuurder verleent toestemming voor duo bewoning, dan zorgen wij met ons speciale premiehuurcontract ervoor dat de hoofdhuurder recht heeft op huurtoeslag van € 354 p/mnd (€ 4.250 per jaar). Bespreek de voordelen met uw verhuurder en verwijs hem/haar naar deze website. In geval van twijfel kunt u voorstellen aan uw verhuurder contact op te nemen met onze klantenservice (06 187 98 640) om alle vragen te beantwoorden die hij/zij mogelijk heeft.

Met ons speciale premiehuurcontract is alles administratief en juridisch goed geregeld. Onze factuur met ons vaste tarief van € 495 incl. btw richten wij altijd aan de verhuurder. Partijen zijn natuurlijk vrij om daar onderling een eerlijke verdeelsleutel in te maken.

Let op! Ook geschikt bij verhuur op basis van de Leegstandwet.

Door ons geselecteerde huurwoningen
Door ons geselecteerde huurwoningen
Door ons geselecteerde huurwoningen
Consumentenbond huurtoeslag

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat zelfs de Consumentenbond en notarissen tips geven hoe je het recht op huurtoeslag naar jouw hand kan zetten. Lees meer...

Een premiehuurwoning is een zelfstandige huurwoning - met een huurprijs onder de liberalisatiegrens - waarvoor door de Rijksoverheid een subsidie wordt verleend.

Lees meer...

Premiehuurwoning

Samen maak je 't verschil. Premiehuur

© 2008 - 2018 Premiehuurwoning.nl is powered by Gies B.V.