Premiehuurwoning

Samen maak je 't verschil. Premiehuur

Home > Voordelen Belastingdienst

Belastingdienst

 

Een Premiehuurwoning is een zelfstandige huurwoning - met een kale huurprijs onder de liberalisatiegrens - waarvoor door de Rijksoverheid een subsidie wordt verleend. Deze subsidie is de huurtoeslag. Deze huurtoeslag is maximaal € 354 p/mnd. Om in aanmerking te koem voor huurtoeslag dient de hoofdhuurder te voldoen aan de voorwaarden.

 

> Ga naar de voorwaarden

 

 

1 keer in plaats van 2 keer huurtoeslag

De Belastingdienst zou bij een huurduo - als iedere bewoner apart zou wonen - veelal twee keer huurtoeslag moeten uitkeren als beiden een bruto inkomen hebben van € 1.300 p/mnd. Met de Premiehuur constructie hebben wij binnen de geldende wettelijke fiscale regels van de Belastingdienst een werkbare oplossing bedacht. Ook voor de Belastingdienst is dit een lucratieve en sympathieke oplossing. Er hoeft nu nog slecht één keer huurtoeslag te worden uitgekeerd en er wordt slechts één woning gebruikt. Efficiënter woninggebruik met een evenwichtere verdeling van fiscale stimuleringsprikkels. Klik hieronder op de link en lees hoe de constructie Premiehuur is ontstaan.

 

> Ga naar het ontstaan van premiehuurwoning

 

Rijksoverheid (bron: website Rijksoverheid)

Als u een deel van de woning onderverhuurt, moet er een schriftelijke huurovereenkomst zijn met de onderhuurder (premiehuurcontract deel C). Heeft u een schriftelijke huurovereenkomst gesloten met een onderhuurder? Geef dit dan binnen 4 weken aan de Belastingdienst door. De onderhuurder en zijn inkomen tellen dan niet mee voor uw huurtoeslag. Is er geen schriftelijke huurovereenkomst? Dan telt de onderhuurder (inclusief inkomen en vermogen) wel mee bij de berekening van de huurtoeslag. De onderhuurder wordt dan gezien als medebewoner. Gevolg: u ontvangt geen huurtoeslag.

 

 

Kamerverhuurvrijstelling (bron: website Belastingdienst)

Verhuurde u een deel van uw woning, bijvoorbeeld een kamer? Dan krijgt u misschien de kamerverhuurvrijstelling. U krijgt deze vrijstelling als u aan alle volgende voorwaarden voldoet (jaartal: 2017, ontvangen huur niet hoger dan € 5.164). Het gaat om de huur inclusief een eventuele vergoeding voor het gebruik van meubilair, energie en dergelijke. Het gedeelte dat u verhuurde, maakte deel uit van uw woning en was geen zelfstandige woning. U en de huurder waren tijdens de hele huurperiode ingeschreven bij de gemeente op het adres van uw woning. De verhuur was niet van korte duur, bijvoorbeeld verhuur aan vakantiegasten.

 

 

 

Consumentenbond huurtoeslag

Uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat zelfs de Consumentenbond en notarissen tips geven hoe je het recht op huurtoeslag naar jouw hand kan zetten. Lees meer...

Een premiehuurwoning is een zelfstandige huurwoning - met een huurprijs onder de liberalisatiegrens - waarvoor door de Rijksoverheid een subsidie wordt verleend.

Lees meer...

Premiehuurcontract
Premiehuurwoning

Samen maak je 't verschil. Premiehuur

© 2008 - 2018 Premiehuurwoning.nl is powered by Gies B.V.